*

Luntatupaan Ajan ilmiöiden tarkkailua

Tasa-arvoiset vessat kapitalistien ahneutta?

Minun työnantaja siirtyi tasa-arvoisiin vesoihin noin 15 vuotta sitten käytännön pakosta. Naisia oli yksinkertaisesti niin vähän meidän konttorissa, että oli halvempaa hoitaa kasvaneen henkilökunnan ulostustarve osoittamalla naiset ja miehet samoihin vessoihin.

En ole koskaan kuullut työpaikkani naisten valittelua hajuhaitoista vessoissa. Voin kuvitella, että ikäiseni viisikymppinen herrasmies jättää todella kuvottavan hajumerkin jälkeensä vessan koppiin ainakin lounaan jälkeen.

Kokemukseni on, että tasa-arvoiset vessat ovat kapitalistien ahneutta niin kuin monet muutkin tasa-arvoideologian tuotteet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Mitä olen nähnyt, miesten vessoissa aina silloin tällöin tapahtuu roiskevahinkoja ja sellaista, eivätkä kaikki aina vaivaudu korjaamaan jätöksiään. Jotkut jopa pissivät seisaaltaan istuin alhaalla. Tämä voi ainakin joillekin ulkomaalaisille olla tavallista, erityisesti sellaisista maista tulevilla, joissa normaalisti käytetään kyykkyvessaa.

Moiset roiskevahingot eivät miehillekään ole kovin kiva juttu, joskaan ne eivät ole meille ennennäkemättömiä. Naiset ovat käsittääkseni ottavat tuollaiset vielä pahemmin.

Vaikka tässä kohtaa voisi sanoa, että tasa-arvoisessa maassa naisten vain pitää hyväksyä roiskeet kuin mies.

Sinällään olen itse työskennellyt firmoissa, joissa on ollut ehkä 50 miestä ja yksi nainen. Tällöin vessojen sukupuolierottelu aiheuttaa vähän käänteisen ongelman kuin ravintoloissa, joissa naisten vessoissa on joskus kymmenen metrin jono ja miesten vessoissa ei lainkaan. Pahimmassa hädässä olevat naiset sitten käyttävät sitä miesten vessaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Meillä on ollut vähän viestintää noista roiskeista, mutta kukaan nainen ei ole vielä valitellut mahdollisista hajuhaitoista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Neuvostoliitossa olivat pääsääntöisesti tasa-arvoisia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin se oli sitä tasaisen kurjuuden tasa-arvo?

Käyttäjän TimoLehtonen1 kuva
Timo Lehtonen

Outo ilmaus tuo ”tasa-arvoinen vessa”.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Parempi nimitys olisi uniseksi vessa.

Toimituksen poiminnat